Національна школа суддів України

Особливості комунікативної діяльності судової влади

10 жовтня 2017 року в місті Тернополі Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено  семінар з метою  підвищення рівня  кваліфікації суддів на тему: “Зв’язки з громадськістю  в судах”.

Семінар відкрила  заступник  директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка привітала учасників заходу та щиро подякувала Консультативній місії Європейського Союзу і пресцентру ради суддів України за співпрацю.

Вітальними промовами семінар відкрили радник зі стратегічних комунікацій Консультативній місії  Європейського Союзу Лучіано Скамбіато Лічіарді (Італія), голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський  та суддя Львівського окружного адміністративного суду, Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації  (у тому числі зі ЗМІ) Олександр Сасевич.

Для проведення семінару запрошено головного спеціаліста прес-центру ради суддів України Ольгу  Какауліну, спеціаліста  зі стратегічних комунікацій Консультативної місії Європейського Союзу  Катерину Шагіну.

Жвавий інтерес у суддів викликало обговорення проблем щодо встановлення та підтримки плідної співпраці зі ЗМІ. Ці питання висвітлив Олександр Сасевич.

Представники Консультативної місії Європейського Союзу поділилися з учасниками семінару теоретичними знаннями та допомогли опанувати практичні навички як  внутрішньої,  так і зовнішньої комунікації.

Найбільший інтерес  у суддів  викликало питання щодо розгляду інструментів комунікацій, підготовки перед інтерв’ю, типових тактик, що застосовують журналісти, технік роботи зі складними запитаннями. Це питання розкрив Лучіано Скамбіато Лічіарді.

Катерина Шагіна поділилась практикою запису інтерв’ю  на камеру.

У ході семінару було вивчено питання щодо встановлення контакту під час спілкування та поводження у випадках розгляду в суді резонансних справ.

Цікавим та корисним для суддів було обговорення розвитку  вмінь та навичок, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті  Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.