Національна школа суддів України

Особливості комунікації суду в умовах воєнного стану

20 липня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів, помічників суддів,  працівників апаратів  апеляційних та місцевих судів тренінг “Комунікація суду в умовах воєнного стану” у співпраці з Одеським і Харківським регіональними відділеннями.

Учасників навчального заходу привітав директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, зазначивши, що Національна школа суддів України продовжує проводити спільні семінари, які є нагальними зараз, у період воєнного стану та бойових дій. Директорка Харківського РВ Лілія Гуцал побажала продуктивної роботи й отримання корисної інформації на тренінгу.

Виступила модератором тренінгу керівник групи розробників матеріалів тренінгу Оксана Шамрай – очільниця відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, кандидат юридичних наук.

Тренерами запрошено суддю Дніпропетровського окружного адміністративного суду, доктора юридичних наук, професора Василя Ількова та  суддю Господарського суду Тернопільської області  Володимира Гевка.

Інтерактивні лекції, перегляд відео, опитування сприяли всебічному опрацюванню запланованих для розгляду питань щодо особливостей комунікації у воєнний час, роботи судів в умовах воєнного стану, власне внутрішньої та зовнішньої комунікації суду, а також визначення алгоритму дій у разі отримання підозрілих SMS-повідомлень у месенджерах і соціальних мережах. Емоційно насиченими були для учасників особисті історії суддів та працівників апарату судів, які змінили офіси на поле бою. Крім того, слухачі отримали рекомендації щодо інформаційного фронту боротьби: розвінчування тез російської пропаганди, протидії фейкам та дезінформації.

На завершення тренінгу організатори запропонували учасникам поділитися враженнями й побажаннями, заповнивши анкету зворотного зв’язку.