Національна школа суддів України

Особливості призначення покарання в Європі

6 жовтня 2021 року Національна школа суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України провела в режимі відеоконференції перший з серії вебінар “Призначення покарання: досвід країн Європейського Союзу”.

Із вітальними словами виступив ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, наголосивши на важливості теми, а саме ознайомлення з сучасними моделями роботи судової системи Німеччини та Ірландії шляхом порівняння досвіду цих країн з тим, щоб покращити відповідну практику в Україні. Також ректор висловив сподівання, що дискусія з цієї тематики стане корисною для українських суддів у першу чергу з точки зору покращення правової практики  призначення покарання, вибору та міри покарання з огляду на досвід європейських колег.

У свою чергу голова компоненту з верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу суддя Пітер Стафверфілд відмітив, що обмін досвідом із іноземними колегами завжди є цінним та корисним, що дає можливість краще зрозуміти основи власної правової системи.

Доповідачі вебінару Голова апеляційного суду (Ірландія), суддя Джордж Бермінгем та віце-президент Вищого регіонального суду Кельна (Німеччина) Крістіан Шміц-Юстен виступили з презентаціями щодо практики призначення покарання у своїх країнах відповідно.

Наступний вебінар “Укладення угод у кримінальних справах (беззастережне визнання обвинуваченим вини)” заплановано на 29 жовтня 2021 року.