Національна школа суддів України

Особливості роботи спеціалістів судової статистики

4 жовтня 2021 року в місті Одесі Національна школа суддів України розпочала підготовку спеціалістів судової статистики місцевих та апеляційних судів.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Золотнікова привітала слухачів та ознайомила їх із програмою і порядком проходження підготовки. Розпочала навчання головна спеціалістка Вінницького навчального центру Олена Хавлюк лекціями щодо змін і доповнень до українського правопису та стандартів судово-процесуального документування. Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук Андрій Маслюк  навчить слухачів запобіганню конфліктів у професійній діяльності, професійного та емоційного вигорання. Актуальні питання використання інформаційно-телекомунікаційної системи роз’яснить начальник відділу супроводу онлайн-сервісів департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Також під час підготовки керівниця апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлана Плотніцька презентує інтерактивні лекції щодо підготовки аналітичного огляду на підставі даних квартальної та річної звітності, а також основних змін у ДСТУ щодо оформлення документів.

Лекцію щодо цифровізації правосуддя та застосування технологій штучного інтелекту проведе провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Тетяна Богданевич.

Помічниця судді Приморського районного суду м. Одеси кандидатка юридичних наук Ольга Лещенко обговорить з учасниками вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади спеціалістів судової статистики, їх права та обов’язки.

Методику та порядок складання різних форм звітності розгляне з  колегами начальниця відділу забезпечення судового процесу та аналітично-статистичної роботи Миколаївського окружного адміністративного суду кандидатка юридичних наук Марина Кобак.

Керівниця апарату Приморського районного суду м. Одеси Інна Німас ознайомить із порядком дій працівників апарату суду в надзвичайних ситуаціях.

Тему професійної етики працівників апаратів судів розкриє керівниця апарату Херсонського окружного адміністративного суду Ірина Коваленко.

Директорка Вінницького навчального центру, докторка юридичних наук Олена Мілієнко зупиниться на особливостях застосування в судовій системі законів України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації”. Про особливості спілкування працівників апарату суду з особами з інвалідністю розповість головна спеціалістка Чернівецького регіонального відділення Ганна Барабащук.

У ході підготовки слухачі удосконалять свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обміняються професійним досвідом, отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. На завершення занять працівники апаратів судів залишать свої  відгуки та пропозиції в анкетах зворотного зв’язку.