Національна школа суддів України

Особливості розгляду окремих категорій цивільних справ: готовність до тренінгів для тренерів

17 жовтня 2017 року в Національній школі суддів України продовжено роботу групи розробників тренінгів із цивільного судочинства для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

На засіданні учасники групи розробників обговорили доопрацьовані матеріали тренінгу щодо особливостей розгляду справ про захист права власності, який буде презентовано на тренінгу для тренерів 30–31 жовтня 2017 року в місті Львові.

Крім того, у ході засідання було підведено підсумки апробації тренінгів щодо особливостей розгляду житлових і трудових спорів.  З урахуванням зауважень, висловлених після апробації, матеріали цих тренінгів було удосконалено для презентації під час проведення тренінгів для тренерів, які заплановано  провести 2 та 3 листопада 2017 року в місті Львові.

До групи розробників увійшли судді Олександр Тиханський, Оксана Коваль, Станіслав Чирка, Дмитро Свояк, Василь Даценко, Костянтин Медведєв, Марина Шаховніна, Наталія Пономаренко, Андрій Потапенко, Тетяна Дудар, Тарас Заєць і науковий консультант Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Оксана Хотинська–Нор.

Координатор підготовки занять для майбутніх суддів цивільної спеціалізації Галина Юровська повідомила про результати аналізу анкет зворотного зв’язку, які заповнили учасники вже проведених апробацій тренінгів.

Слухачі, які брали участь у попередніх апробаціях тренінгів, висловлювали побажання, зокрема про необхідність звернення більшої уваги на спірні питання, які виникають у судовій практиці розгляду цих категорій спорів, а також на потребу в детальнішому обговоренні тих питань, які виникають у слухачів.