Національна школа суддів України

Особливості розгляду справ шукачів захисту

24 вересня 2021 року в місті Луцьку Національна школа суддів України спільно з благодійним фондом Право на захист провела круглий стіл Взаємодія органів державної влади, центрів надання правової допомоги та громадського сектору у справах шукачів захисту в Україні. 

Захід відкрила директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна, яка подякувала співорганізаторам за участь в актуальному і важливому в сьогоденні семінарі, адже карантин вносить зміни в життя кожного, зокрема іноземців та осіб без громадянства, які потребують захисту держави, в якій перебувають.

Менеджер проєкту благодійного фонду “Право на захист” Олександра Журко подякувала Національній школі суддів України за тривалу співпрацю.

Модераторами семінару були – Олександра Журко та старша юристка з питань стратегічного судочинства благодійного фонду “Право на захист” Світлана Бутенко.

У ході круглого столу виступили  начальник відділу аналітичної роботи, документування та перекладу Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства Петро Цисюк, заступник начальника відділу БПД Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Світлана Прус.

Суддя Ківерцівського міськрайонного суду Волинської області Олександр Костюкевич приділив увагу питанню щодо особливостей взаємодії Державної прикордонної служби України, територіальних органів Державної міграційної служби України та центрів з надання безоплатної правової допомоги під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, на період дії карантину.

Під час круглого столу було обговорено низку питань – від особливостей роботи Пунктів тимчасового перебування до особливостей взаємодії цих пунктів з органами влади та надання юридичної допомоги шукачам захисту.