Національна школа суддів України

Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку

3 березня 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки для підтримання кваліфікації суддів апеляційних господарських судів провела семінар-практикум “Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку”. 

Вітальними словами навчальний захід відкрив модератор – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак, який зазначив, що ефективне функціонування фінансової та банківської системи є запорукою стабільного розвитку економіки країни. Тема семінару-практикуму – актуальна, судді під час семінару поглиблять знання та практичні навички, необхідні для ефективного вирішення судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку та інших банківських спорів.

Модератор заходу – Володимир Гевко та викладач Олександр Крижний залучили суддів до модерованої дискусії після самостійної роботи над матеріалами семінару-практикуму на дистанційній платформі навчання Національної школи суддів України. Обговорення кожного питання семінару завершувалось оглядом судової практики та практики Європейського суду з прав людини. Судді поглибили свої знання та ознайомилися зі світовим досвідом цієї тематики.   

Судді виконали низку практичних завдань, а формат загального обговорення висвітлених питань дав можливість учасникам обговорити актуальні питання, що стосуються виведення банків із ринку. 

Повний текст програми семінару-практикуму розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.