Національна школа суддів України

Особливості вирішення трудових спорів: практична перевірка тренінгу

11 жовтня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України в рамках підготовки для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів провела апробацію тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді щодо особливостей розгляду трудових спорів.

Судді, які є викладачами цього тренінгу, звернули увагу своїх колег на аналіз норм трудового законодавства, детально зупинилися на особливостях розгляду справ, пов’язаних із трудовими правовідносинами, на прикладі практичних завдань.

Суддя Верховного Суду України у відставці Олександр Терлецький на тренінгу виступив у ролі експерта.

Жваву дискусію серед суддів, які проходять підготовку для підтримання кваліфікації, викликали питання щодо оплати праці, матеріальної та дисциплінарної відповідальності працівників.

Розробники, які готували матеріали тренінгу, ставили перед собою мету сформувати в майбутніх суддів у ході спеціальної підготовки знання норм трудового законодавства, розуміння відмінностей трудового договору від подібних цивільно–правових договорів тощо. Для вміння застосувати отримані знання у здійсненні судочинства в ході тренінгу передбачено виконання практичних вправ, які базуються на прикладах із судової практики.