Національна школа суддів України

Отримання практичних порад щодо новел створення технічного запису судового засідання

15 липня 2022 року Дніпровським регіональним відділенням спільно з відділом “Вінницький навчальний центр”, Львівським та Одеським РВ проведено семінар “Фіксування судового процесу технічними засобами. Робота в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі. Основи кібербезпеки” для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Навчальний захід відкрила в.о. директора Дніпровського регіонального відділення Алла Баштанник, яка звернула увагу слухачів на мету семінару – поглиблення знань і практичних навичок працівників апаратів судів щодо фіксування судового процесу технічними засобами, зокрема в підсистемі відеоконференцзв’язку, а також представила викладачів.

Для проведення семінару був запрошений начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль. У своїх лекціях він зупинився на роботі в ЄСІТС, зосередив увагу учасників на проблемних питаннях обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розповів про новели щодо створення технічного запису судового засідання і  ведення протоколу (журналу) судового засідання засобами підсистеми відеоконференцзв’язку (відповідно до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 06.06.2022 № 156).  

Керівник регіональної служби підтримки в Тернопільській області ДП “Інформаційні судові системи” Микола Олійник обговорив зі слухачами фіксування судового засідання засобами іншого програмного забезпечення та надав практичні поради щодо роздруківки технічного запису судового засідання.

Про основи кібербезпеки та необхідності дотримання правил безпеки працівниками апарату суду під час роботи в мережі Інтернет, слухачі дізналися з виступу судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Михайла Зіміна. 

Під час семінару учасники задавали питання досвідченим викладачам та отримали ґрунтовні практичні поради.