Національна школа суддів України

Ознайомлення із стандартами Ради Європи стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб

27-28 липня 2017 року Проектом Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні” заплановано здійснення ознайомчого візиту “Стандарти Ради Європи стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб” для представників національних партнерів до інституцій Ради Європи.

До участі залучено представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні, Міністерства юстиції, суддів, науковців та представників національних громадських організацій. Участь у ознайомчому візиті від Національної школи суддів України приймає Юлія Дяченко, старший науковий співробітник відділу міжнародного співробітництва.

Під час дводенного візиту заплановано зустріч з експертами-розробниками дистанційного курсу з прав людини внутрішньо переміщених осіб в межах Програма Ради Європи HELP, огляд діяльності Комісара з прав людини Ради Європи, а також експертне обговорення ситуації в Україні у сфері внутрішнього переміщення у світлі практики Європейського суду з прав людини.

Ознайомчий візит надасть можливість вивчити принципи прийняття рішень інституціями Ради Європи, а також забезпечить платформу для визначення подальших кроків на шляху до вирішення проблем внутрішнього переміщення в Україні відповідно до стандартів Ради Європи.