Національна школа суддів України

Передача практичних навичок майбутньому поколінню суддів

12 березня 2019 року заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату–радник Володимир Поплавський відвідав Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу, в якому проходять стажування кандидатки та кандидат на посади суддів Олена Іщенко, Марина Швець, Лариса Шепель та Сергій Кузьменко.

Володимир Поплавський зустрівся з головою суду Ольгою Борис та суддями цього суду, які вміло організували процес стажування та щоденно піклуються про засвоєння майбутніми суддями практичних навичок у роботі.

Ольга Борис зазначила, що колектив суду бажає в майбутньому з радістю бачити сьогоднішніх кандидаток і кандидата  суддя цього суду, оскільки вони показали високий рівень знань і комунікабельності. Своїм практичним досвідом у здійсненні судочинства з ними щедро діляться судді– коучі Ігор Чайкін і Михайло Зімін.

У Тернівському районному суді міста Кривого Рогу стажування проходять Олександр Малий та Євгенія Костенко.

Голова цього суду Юрій Демиденко та керівник апарату Яна Стрельцова повідомили про створення належних умов для проходження стажування під координацією судді–коуча Марини Камбул.

Майбутні судді відвідують судові засідання, готують проекти судових процесуальних документів у кримінальних провадженнях, обговорюють із наставницею Мариною Камбул правові позиції  та логічність побудови доказових баз  у таких провадженнях. Вони відзначають високий рівень організації судочинства та чуйне ставлення до людей з боку працівників цього суду.