Національна школа суддів України

Передумова успішного початку діяльності нового Верховного Суду

5 вересня  2017 року відбулася робоча зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука з представниками проекту ЄС “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні” .

Метою зустрічі було обговорення організації навчання новопризначених суддів майбутнього Верховного Суду.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук наголосив на інституційній  готовності установи до практичної реалізації спеціальної комплексної програми підготовки новообраних суддів Верховного Суду.  Ввідний, або ж орієнтаційний, курс має на меті допомогти тим, хто розпочне роботу у ВС, належно виконувати повноваження суддів касаційної інстанції та зрозуміти суттєво нову роль судді найвищої установи правосуддя та касаційної інстанції в цілому, закладену судовою реформою – відмітив ректор.

На новообраних суддів ВС чекає насичена, різноманітна за формою та суттю, багато в чому унікальна навчальна програма,  за участю міжнародних експертів високого рівня та репутації. Керівник проекту ЄС “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні”  Довидас Віткаускас проінформував про можливості експертної та технічної допомоги проекту в організації такої підготовки.

У ході зустрічі було обговорено підходи до навчання, орієнтовні терміни підготовки.

Підсумок зустрічі – констатація налагодженого взаєморозуміння й загальної готовності до спільної роботи з метою вдалого проведення навчання та успішного початку діяльності нового Верховного Суду.