Національна школа суддів України

Переживання досвіду війни. Психологічна допомога

7 червня 2022 року Національна школа суддів України провела засідання робочої групи з підготовки матеріалів до відеолекції “Переживання досвіду війни. Психологічна допомога” з метою подальшого розміщення її на сайті Школи.

Під час онлайн–засідання розробників було опрацьовано:

– проведення аналізу та систематизація запитань від суддів та працівників апарату судів щодо психологічних аспектів переживання досвіду війни, які були зібрані завдяки анкетам зворотного зв’язку від слухачів курсів НШСУ;

– підготовка відповідей на відібрані основні групи питань: розуміння сутності психологічної травми, ознаки та особливості переживання травматичного досвіду, основи психологічної допомоги собі та іншим, адаптація до нових реалій.

Роботу групи координувала начальниця відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко.

У засіданні приймали участь: заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк, головна спеціалістка-психологиня відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Анжеліка Фарафонова.

Запропоновано доопрацювати окремі питання з дотриманням затвердженої структури відеолекції. З метою остаточного узгодження сценарію відеолекції та її строків відеозапису також було визначено дату проведення наступної онлайн зустрічі робочої групи.