Національна школа суддів України

Перше засідання Керівного Комітету

16 червня 2017 року відбулося перше засідання Керівного комітету проекту Twinning “Посилення спроможності Верховного Суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні”, який розпочав свою діяльність з березня цього року.

Завданням проекту – є посилення інституційної спроможності вищої судової касаційної інстанції України шляхом формування єдиної судової практики під час здійсненні правосуддя, правильного застосування чинного законодавства та уникнення судових помилок, а також забезпечення доступу до правосуддя та принципів верховенства права в Україні.

Основними партнерами у проекті від країн-членів ЄС є Німецький фонд міжнародного правового співробітництва та Міністерство юстиції Латвійської Республіки, а з української сторони - Верховний Суд України. Національна школа суддів України  активно співпрацює з партнерськими організаціями проекту Twinning у реалізації двох компонентів щодо підвищення рівня професіоналізму новопризначених суддів Верховного Суду та працівників апарату, в основному, це стосуватиметься помічників суддів.


У ході засідання були обговорені основні питання спільної діяльності в рамках проекту, планування та взаємодія сторін. У своєму виступі проректор Наталія Шукліна поінформувала про готовність Національної школи суддів України розпочати комплекс заходів з підготовки суддів новоствореного Верховного Суду, розпочинаючи з часу їх призначення на посаду, та у співпраці з Твіннінг проектом та висококваліфікованими експертами – суддями вищих судів європейських країн, зробити все залежне для зміцнення незалежності та ефективності судової гілки влади за рахунок впровадження європейських стандартів судової практики.