Національна школа суддів України

Перші кроки до автоматизації процесів із розроблення тестових матеріалів

2 вересня 2019 року у приміщенні Національної школи суддів України відбулася перша частина триденної робочої зустрічі представників НШСУ з експертами українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи».

Метою зустрічі стало обговорення технічного завдання на розроблення програмного забезпечення для діяльності тестологічного центру Національної школи суддів України.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова ознайомила представників міжнародного проекту із запровадженими в Україні процесами кваліфікаційного оцінювання суддів та кандидатів на посаду судді (як в межах оголошених конкурсів, так і на відповідність займаним посадам суддів у відповідних судах), із проведеною у НШСУ програмою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Директор тестологічного центру Валентина Ємельянова розповіла про роботу тестологічного центру, технологічні цикли розроблення тестових матеріалів. Заступником начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександром Іщенко зроблено наголос на необхідності застосування найновітніших технологій у ході розроблення програмного продукту, що дозволить не лише збирати й адмініструвати базу тестових матеріалів, а й виконувати дослідження результатів проведених апробацій та іспитів.

Від українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи» у експертній місії беруть участь стратегічний радник Національного суддівського інституту (Канада) Хонг Нгуєн та експерт з питань судової реформи Валентина Ростопіра. Свої пропозиції й зауваження представниками проекту вирішено надати наприкінці триденної спільної роботи.

У ході зустрічі провідний науковий співробітник тестологічного центру Катерина Слюсарева ознайомила представників проекту з технічним завданням на розроблення програмного забезпечення (основні вимоги до системи, обсяги запланованої обробки інформації, бажані алгоритми роботи, очікувані результати від запровадження системи в діяльності тестологічного центру тощо).