Національна школа суддів України

Перший день стажування в господарських судах

13 грудня 2018 року Національна школа  суддів України розпочала проведення стажування 371 майбутнього  служителя Феміди в судах господарської  юрисдикції, яке є складовою блоку всієї програми спеціальної підготовки. Таке стажування буде тривати 15 днів (три тижні).

У перший день стажування участь у зустрічі слухачів із керівництвом господарського суду міста Києва та суддями–наставниками взяли начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький, а головний спеціаліст цього відділу Наталія Свиридова – в господарському суді Київської області.

Для обміну інформацією слухачів із наставниками створено форум.

У процесі проходження стажування кожен кандидат на посаду судді  має виконати об’єм  завдань, визначених в індивідуальному плані.

Суддя, який буде наставником, має допомагати кандидату на посаду судді освоїти практичні навички для професійного здійснення  господарського судочинства.

Стажування є обов’язковою складовою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, проводиться у формі практичної підготовки майбутніх суддів у місцевих судах і має на меті на основі нових знань, отриманих ними під час теоретично–практичної підготовки, переконливо та на власну відповідальність застосовувати ці знання та спроможності у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.