Національна школа суддів України

Підготовка до тренінгу для тренерів за курсом “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях”

16 вересня 2021 року Національна школа суддів України за підтримки українсько–канадського проєкту “Підтримка судової реформи” провела організаційну онлайнзустріч напередодні тренінгу для тренерів “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях”, який розрахований на працівників апаратів судів.

Мета тренінгу  сформувати у працівників апаратів судів знання, вміння і навички використання дієвих інструментів для правильного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть статися в суді, для  запровадження ефективних заходів з безпеки, забезпечення безперебійної роботи суду.

Керівниця групи розробників  тренінгу Оксана Шамрай акцентувала увагу на відмінності проведення очних та онлайн тренінгів, проведенні онлайн опитувань та роботі тренера в малих групах, на організаційних аспектах проведення, а також технічній складовій.

Тренінг для тренерів проведуть: Олена Панченко, суддя Авдіївського міського суду Донецької області, Володимир Павлів, голова Миколаївського районного суду Львівської області, Оксана Розвадовська, керівник апарату Івано-Франківського Апеляційного суду, Леся Грабовецька, керівник апарату Тлумацького районного суду Івано-Франківської області.

У підготовці матеріалів тренінгу також узяли участь Олена Неофіта, керівник апарату Галицького районного суду м. Львова та  працівники відділу науково–методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування. До його проведення залучені працівники відділу Олександр Кравчук та Наталія Федорченко.

Участь від українсько–канадського проєкту “Підтримка судової реформи” взяла експертка Людмила Чернявська.

Тренінг для тренерів “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях” пройде 20 вересня 2021 року. Після цього він буде запроваджений у процес підготовки працівників апаратів судів, які  зможуть оволодіти навичками планування дій з реагування на надзвичайні ситуації і забезпечення безперервної діяльності суду, захисту працівників суду, відвідувачів, документів та іншого майна, діяти у різних надзвичайних ситуаціях, зокрема у випадках збройного нападу на суд, знаходження підозрілого пакунку чи конверта в суді, аварійної зупинки ліфта з людьми, під час пожежі тощо.