Національна школа суддів України

Підготовка тренерів для кандидатів на посаду судді

31 травня 2017 року у місті Харкові Національна школа суддів України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у межах проекту Розробка стандартизованих програм підготовки суддів, а також за підтримки Програми USAID реформування сектору юстиції Нове правосуддя проводить тренінг для тренерів з викладання навчального курсу (тренінгу) для кандидатів на посаду судді на тему: Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, адміністративному та господарському судочинствах.

Тренінг відкрили в. о. директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Яна Шевцова, суддя Верховного Суду України у відставці, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Валентина Кузьменко та менеджер проекту Розробка стандартизованих програм підготовки суддів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца.

Метою проведення тренінгу для тренерів є формування викладацького складу Національної школи суддів України з викладання тренінгу для кандидатів на посаду судді на тему: Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, адміністративному та господарському судочинствах.

Тренерами навчального курсу виступили судді-розробники та судді-викладачі Національної школи суддів України: Лілія Гуцал – суддя Апеляційного суду Харківської області, Світлана Яковлєва – суддя Апеляційного суду Кіровоградської області, Оксана Кабиш – викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів  України, Леся Зуєвич – начальник управління забезпечення роботи другої судової палати Вищого господарського суду України; Василь Земляной – головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП, суддя Верховного Суду України у відставці, Ганна Бахарєва – провідний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України.

Зміст тренінгу складають 6 навчальних тем, які стосуються загальних критеріїв якості написання судових рішень, вмотивування та обґрунтування з метою забезпечення їх відповідності міжнародним стандартам. Тренінг включає міні-лекції з використанням презентацій, практичні завдання (індивідуальні та групові), перегляд навчальних відеоматеріалів, експрес-опитування з використанням клікерів та обговорення проблемних питань.

Після завершення тренінгу для тренерів учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.