Національна школа суддів України

Підготовка тренінгу щодо арешту і конфіскації активів, одержаних незаконним шляхом

12 травня 2022 року Національна школа суддів України за підтримки проєкту РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” провела заплановану онлайн-зустріч з метою розроблення тренінгу для суддів “Арешт і конфіскація активів”.

Вказаний тренінг є продовженням започаткованих у 2020 році навчальних активностей Національної школи суддів, спрямованих на зміцнення потенціалу суддівського корпусу протидіяти  легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

До напрацювання матеріалів тренінгу залучені українські судді, зокрема, суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Михайло Зімін і суддя Дергачівського районного суду Харківської області Владислав Овсянніков, а також експерт Ради Європи, суддя із Бельгії п. Тео Білль.

Представники Національної школи суддів України Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, та Катерина Слюсарева, провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр”, ознайомили учасників зустрічі із планами підготовки тренінгу та проектом його програми.

Керівник проєкту  РЄ/ЄС “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” Сергій Рибченко повідомив про напрямки експертної та технічної підтримки школи для якнайшвидшого напрацювання тренінгових матеріалів.

За результатами засідання схвалено робочу програму курсу, методологію проведення тренінгу з обов’язковим посиленням практичного компоненту, а також орієнтовний розподіл завдань для членів робочої групи.  

Наступне засідання заплановано провести 8 червня 2022 року.