Національна школа суддів України

Підготовки фахових тренерів

2–3 березня 2020 року в Києві Національна школа суддів України проводить методологічний тренінг для викладачів “Методика підготовки та проведення тренінгів у НШСУ”.

У процесі розробки цього тренінгу були враховані всі критерії, методики та підходи, визначені Концепцією національних стандартів суддівської освіти щодо викладання для суддів. Вони якнайкраще допоможуть тренерам набути необхідних умінь і практичних навичок, які можна буде застосовувати у процесі підготовки суддів.

Під час роботи на тренінгу його слухачки  та слухачі опановують інтерактивні методи викладання, знайомляться з особливостями підготовки й проведення тренінгів, спираючись не лише на методологічні аспекти викладання, а й на психологічні особливості роботи із суддівською аудиторією.

У ході занять також досліджуються окремі методи викладання, розглядаються типові помилки в роботі з аудиторією та шляхи їх вирішення для покращення якості викладання.

Вишкіл має значну практичну спрямованість та покликаний допомогти структурувати знання, сформувати викладацькі навички, полегшити вирішення складних ситуацій, що можуть виникати в аудиторії, а також подолати внутрішні перешкоди, зокрема, страх перед незнайомою аудиторією.

Тренінг з колегами проводять судді Ольга ШаповаловаЛариса Трофімова, Лілія Карабак, Дмитро Кратко, працівники Національної школи суддів України Андрій Маслюк, Тамара ЗакревськаОлександр Здебський та Богдан Остудімов.

За результатами проведення дводенного тренінгу команда викладачів Національної школи суддів України поповниться ще 21 фаховим тренером.