Національна школа суддів України

Планування співпраці з Асоціацією американських юристів

25 січня 2022 року Національна школа суддів України провела зустріч з представниками Ініціативи з верховенства права в Україні Асоціації американських юристів (American Bar Association Rule of Law Initiative, ABA ROLI) з метою налагодження співпраці та планування спільних зусиль щодо розроблення тренінгу для суддів “Цифрові права в контексті захисту свободи слова: судовий аспект”.

Від Національної школи суддів України учать у заході взяли начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та провідний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Катерина Слюсарева.

Ініціатива з верховенства права в Україні була представлена директоркою організації Хатуні Мургулією, програмним менеджером Ярополком Бриних, а також медіаюристкою, експерткою ГО “Платформа прав людини” Людмилою Опришко.

У ході зустрічі Тетяна Пустовойтова поінформувала партнерів про основні напрямки діяльності Національної школи суддів України та набутий досвід у створенні та впровадженні навчальних курсів для представників сфери правосуддя. Олександр Іщенко поділився практичним досвідом щодо розроблення курсів та тренінгів, запропонував модель подальшої співпраці як над тренінгом, так і участі в спільних заходах.

Хатуні Мургулія розповіла про діяльність Асоціації американських юристів в Україні, зокрема про розпочату у 2019 році проектну розбудову механізмів забезпечення інтернет свобод через підтримку зусиль громадянського суспільства. Ярополк Бриних зупинився на напрямках проектної співпраці організації з адвокатами та іншими юристами у царині захисту цифрових прав людини. А Людмила Опришко поділилася із учасниками зустрічі предметними ідеями стосовно змістовного наповнення майбутнього тренінгу.

За підсумками зустрічі сторони обговорили план співпраці у 2022 році щодо розробки та запровадження тренінгу для суддів “Цифрові права в контексті захисту свободи слова: судовий аспект”.