Національна школа суддів України

Подальше примноження складу професійних суддів-викладачів

18-19 грудня 2017 року у Національній школі суддів України проводиться дванадцятий за рахунком з початку цього року тренінг для суддів-викладачів  “Методика підготовки та викладання тренінгів у НШСУ”.

Відкриваючи тренінг, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у вітальному слові підкреслив, що навчання кандидатів на посаду судді вперше проводитиметься за новітніми методиками, основу яких складатимуть тренінги. Перевагою тренінгів, безумовно, є те, що вони не лише дають знання, а й сприяють розвитку вмінь та навичок майбутніх суддів. Тому від того, наскільки професійно працюватимуть викладачі НШСУ, залежить перспектива розвитку всієї судової системи.

На початку тренінгу начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Ольга Шаповалова проаналізувала засади суддівської освіти та особливості навчання дорослої аудиторії.

Методичними порадами щодо механізму визначення навчальних цілей поділилась суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова.                 

Про те, які інтерактивні методи (форми) навчання дорослої аудиторії застосовуються під час проведення тренінгів для суддів, розповіла Галина Юровська, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів).

У ході виконання практичних завдань учасники тренінгу отримали навички застосування окремих методів (форм) навчання, зокрема, щодо того, як прочитати міні-лекцію, як ефективно провести  мозковий штурм та рольову гру, тощо.

Програмою тренінгу заплановано вивчення найбільш типових помилок, які можуть виникати в роботі викладача, та шляхів їх запобігання. Завдяки порадам професійного психолога, начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганни Савченко учасники тренінгу отримають поради професійного психолога щодо особливостей викладацької діяльності та опанують техніки роботи з аудиторією.

За результатами проведення методологічного тренінгу його учасники отримують сертифікат Національної школи суддів України.