Національна школа суддів України

Поглиблений тренінг щодо застосування електронних доказів

18 липня 2022 року Національна школа суддів України у співпраці з проєктом РЄ/ЄС CyberEast розпочала проведення поглибленого тренінгу для суддів-тренерів щодо застосування електронних доказів у судовій практиці. Захід проходитиме з 18 до 21 липня у місті Сучава (Румунія).

Участь у тренінгу беруть суддів-тренери Національної школи суддів України з судів першої інстанції, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду, які пройшли базову підготовку з протидії кіберзлочинності та застосування електронних доказів у 2019–2021 роках під егідою проєкту CyberEast.

Протягом тренінгу судді актуалізують знання щодо застосування Конвенції щодо кіберзлочинності (Будапештська конвенція), технічних аспектів функціонування мереж та доступу до даних у них, юридичних аспектів збирання та оцінки електронних доказів, вирішать практичний кейс щодо застосування електронних доказів в контексті оцінки їх належності і допустимості, відпрацюють навички проведення судових засідань з метою оцінки електронних доказів та ухвалення рішень у відповідних судових кримінальних провадженнях.

На завершення заходу учасники візьмуть участь у мозковому штурмі з питань правил і процедур застосування електронних доказів у кримінальних провадженнях за законодавством України та проведуть практичну сесію для тренерів з методології викладання курсу стосовно протидії кіберзлочинності і застосування електронних доказів.

Викладачами на тренінгу є експерти Ради Європи – Ханія Хельвейн, голова суду, суддя (Ліван) та Захід Джаміль, баристер, колишній прокурор у справах про кіберзлочини.

Координацію проведення тренінгу від Національної школи суддів України здійснює Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності суддів та органів суддівського самоврядування, к.ю.н.

Національна школа суддів України висловлює вдячність проєкту CyberEast за підтримку України і внесок у посилення заходів суддівської освіти в умовах війни росії проти України.

Все буде Україна ! Слава Україні !!!