Національна школа суддів України

Поглиблення знань з української мови та навичок комунікативної взаємодії

26 листопада 2020 року  Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено онлайн семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Українське ділове мовлення та мовленнєвий етикет”.

В. о директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова  привітала учасників навчального заходу та ознайомила з особливостями роботи на платформі ZOOM.

Завідувач сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Людмила Шматоваленко ознайомила слухачів з основними змінами в Українському правописі, мовними засобами та особливостями слововживання в офіційно-діловому стилі, вимогами до складання та оформлення ділових паперів, правилами ведення робочої переписки та типовими помилками ділового листування.

Інтерактивні лекції та практичну роботу щодо законів ефективної комунікації, основних мовленнєвих формул етикету в українській мові та  невербальної комунікації провела завідувач кафедри прикладної лінгвістики Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, доктор філологічних наук, професор Наталія Кондратенко.

З повною програмою семінару можна ознайомитись на сайті Національної школи суддів України.