Національна школа суддів України

Покращення рівня навиків спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю

16 березня 2018 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів  України спільно  з громадським фондом “Право і демократія” проводить  семінар для суддів місцевих судів та Апеляційного суду Чернівецької області на тему: “Покращення рівня навиків спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю”.

Захід проводиться в рамках реалізації проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми “Нове правосуддя”.

У семінарі беруть участь 25 суддів.

Вітальними словами семінар відкрили голова правління фонду “Право і демократія”, керівник проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю”  Андрій  Бурий  та заступник директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Семінар розпочне адвокат, правовий консультант проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю”   Віталій Разік, який у своєму виступі  зосередить увагу на питанні щодо  правового статусу  людей з інвалідністю.

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Інна Білоус обговорить з учасниками питання щодо  комунікативно-психологічних особливостей взаємодії суддів із людьми з інвалідністю та  розгляне основні аспекти фізичної доступності людей з інвалідністю до суду.

Для проведення семінару також запрошено експерта у сфері комунікацій проекту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю”  Ольгу Давид  та консультанта Першотравневого районного суду міста Чернівців  Тетяну Котелевську.

 Після закінчення заходу судді-учасники поділяться враженнями та висловлять свої побажання і пропозиції.