Національна школа суддів України

Помічники суддів господарських судів підвищують свою кваліфікацію

9–13  жовтня 2017 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих  та апеляційних  господарських судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила слухачів з програмою занять та підкреслила актуальність тематичних тренінгів, які увійшли до програми.

Навчання розпочав Василь Пивоваров, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук, який ознайомив слухачів з вимогами, що пред’являються до ділових документів та правилами ділового листування.

Суддя Господарського суду Харківської області, кандидат юридичних наук Олексій Бринцев проведе інтерактивне заняття за темою “ Докази та доказування в господарському судочинстві”.

З особливостями розгляду господарськими судами справ, пов’язаних із застосуванням норм земельного законодавства, слухачам розповість суддя Господарського суду Сумської області у відставці Ірина Зайцева. Кандидат психологічних наук Анастасія Горецька розповість про особливості професійної невербальної поведінки та  фізіогноміку, навчить правилам  поведінки у стресових ситуаціях та оптимізації міжособистісних стосунків.

Під час тренінгу, який проведуть суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, судді Господарського суду Харківської області Ольга Ємельянова та Владлена Суслова,  помічники суддів та консультанти підвищать обізнаність з актуальних питань, що виникають під час розгляду корпоративних спорів.

 Судді Господарського суду Луганської області Олена Драгнєвіч та Олена Фонова, а також  суддя Господарського суду Харківської області Тетяна Лавренюк проведуть інтерактивне заняття з питань європейської  системи захисту прав людини та застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Про судові рішення у господарському процесі розповідатимуть судді Господарського суду Харківської області Тетяна Пономаренко та Тетяна Суярко.