Національна школа суддів України

Помічники суддів та консультанти удосконалюють свій професійний рівень

23–27 січня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить  підготовку  помічників суддів та консультантів  місцевих загальних судів.

Для проходження підготовки прибуло 25 помічників суддів та консультантів .

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник  ознайомив слухачів із програмою підготовки.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія  Колотила, Галину Станковську та  Наталію Височанську, суддів Апеляційного суду Чернівецької області у відставці  Степаниду Підгорну та Валентину Чупікову, суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.   

Під час підготовки помічники суддів та консультанти разом із Степанидою Підгорною розглянуть питання щодо призначення покарання за сукупністю злочинів та за сукупністю вироків, а також  вивчать правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення.

У ході інтерактивної лекції щодо підготовки проектів документів слідчого судді Галина Станковська висвітлить проблемні питання, що виникають у діяльності слідчого судді.

Цікавим та корисним для слухачів буде  комунікаційний практикум, який проведе  Аліна Федіна. Викладач ознайомить слухачів  із практикою  організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

Про актуальні питання щодо застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ розповість Валентина Чупікова.

Під час занять із керівником регіональної служби інформаційно–технічної підтримки судових процесів Юрієм Желиком слухачі розглянуть використання технічних засобів у роботі суду.  Значну увагу  буде приділено реалізації процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків учасниками судового процесу під час проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Повний текст програми підготовки помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.