Національна школа суддів України

Повторність, сукупність, рецидив – помічники суддів опанували різновиди злочинів

30 червня 2020 року Національною школою суддів України проведено онлайн семінар для помічників суддів місцевих загальних судів “Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність та рецидив злочинів”.

Для проведення семінару було запрошено суддю Київського районного суду міста Харкова, кандидатку юридичних наук  Світлану Муратову.

Відкриваючи навчальний захід, заступниця директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова зауважила, що семінар за такою тематикою регіональним відділенням проводиться вдруге. 25 червня 2020 року тему різновидів злочинів опанували судді місцевих загальних судів. Схвальні відгуки запевнили в корисності та цікавості обраної теми як для суддів, так і для помічників суддів.

Під час семінару слухачі та слухачки розглянули питання щодо поняття і форм множинності злочинів, визначення “одиничний” та “ускладнений” злочин як складові елементи множинності злочинів, ознаки та види сукупності злочинів тощо.

Інтерактивні лекції супроводжувались презентаціями та демонстрацією відеоматеріалів. Помічники суддів мали можливість поставити викладачці запитання та отримати фахові відповіді.

Завершився семінар оглядом висновків суду касаційної інстанції, викладених у судових рішеннях щодо множинності злочинів.