Національна школа суддів України

Практика надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку

30 червня 2020 року в Національній школі суддів України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу було проведено в режимі онлайн-конференції тренінг для тренерів “Актуальні питання надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку, огляду та тимчасового доступу до речей і документів”.

Вітальними словами захід розпочала начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)-радник Ольга Шаповалова, окресливши слухачам і слухачкам формат його проведення, мету та завдання.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся і старший юридичний радник Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Гідо Острайш, який, у свою чергу, наголосив на важливості забезпечення високого рівня суддівської освіти, завдяки якій судді добре розумітимуть, як на практиці втілюється в життя принцип верховенства права. Водночас експерт відзначив важливість продовження співпраці із Національною школою суддів України, а також підкреслив професіоналізм українських колег суддів і працівників відділу підготовки викладачів (тренерів) у ході розробки навчального курсу.  

Робота над тренінгом не зупинилася у період карантину, а проведення його в онлайн режимі жодним чином не зменшило інтерактивність та не вплинуло негативно на змістовне наповнення.

Загалом у тренінгу взяли участь 48 суддів із усіх регіональних відділень НШСУ та міста Києва.