Національна школа суддів України

Правове регулювання доступу до публічної інформації

21 вересня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для керівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Правове регулювання доступу до публічної інформації”.

Під час вітального слова заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова наголосила, що право на отримання публічної інформації є конституційним правом будь-якої особи, забезпечення доступу громадян до публічної інформації є основним індикатором відкритості публічної влади. Керівники апарату є безпосередніми учасниками відносин, які регулюються  Законом України “Про доступ до публічної інформації”, а тому важливим є оволодіння учасниками семінару усіма необхідними знаннями та навичками щодо його правильного застосування.

Семінар проведуть доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Фальковський, представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Анатолій Пазичук та суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Олена Бальжик.

У ході семінару керівники апарату детально опрацюють законодавство України, що регламентує доступ до публічної інформації, визначать роль Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у сфері запобігання порушення Закону країни “Про доступ до публічної інформації” та проаналізують роз’яснення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо оприлюднення інформації, передбаченої статтею 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Окрім того, пройдуть трискладовий тест та попрацюють над практичними завданнями. На завершення учасники семінару підведуть підсумки та поділяться враженнями від проведеного заходу.