Національна школа суддів України

Правові особливості розгляду справ про застосування санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб

24 червня 2022 року Вінницький навчальний центр спільно з відділом підготовки суддів Національної школи суддів України провів підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апарату Вищого антикорупційного суду на семінарі “Правові особливості розгляду справ про застосування санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб”.

Заступник начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва відкрила захід та ознайомила учасників з програмою семінару.

До викладання на семінарі запрошено суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, доктора юридичних наук, доцента В’ячеслава Хохуляка.

Під час першої сесії семінару слухачі дізналися про ознаки та види санкцій, мету й підстави їх застосування та суб’єктів, до яких вони застосовуються. Викладач запропонував для розгляду практику Верховного Суду у справах щодо застосування санкцій та розтлумачив основні положення Закону України “Про санкції”.

Упродовж другої сесії семінару лектор охарактеризував правові особливості розгляду справ про застосування санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб. Зокрема, детально зупинився на розмежуванні предметної юрисдикції таких спорів, особливостях подання позовної заяви та строках розгляду справ цієї категорії.

Учасники заходу мали можливість удосконалити знання з актуальної на сьогодні тематики та обговорити проблемні питання розгляду справ зазначеної категорії.