Національна школа суддів України

Черговий крок до запровадження дистанційних форм навчання у Національній школі суддів України // «Юридична газета он-лайн».




19-21 березня Національна школа суддів України у співпраці з Проектом USAID «Справедливе правосуддя» проводять семінар-практикум для розробників, викладачів-модераторів та адміністраторів дистанційного курсу «Суддівська етика». Завданнями семінару є проаналізувати та опрацювати розроблений матеріал курсу, після чого спробувати розмістити матеріал на платформу дистанційного курсу, апробувати елементи курсу та визначити техніку його адміністрування.

 

Відкриваючи семінар, ректор НШСУ Микола Оніщукзазначив, що запровадження дистанційних форм навчання у практику діяльності Національної школи суддів України є одним із пріоритетних напрямків діяльності, визначених Стратегічним планом розвитку установи. Ректор наголосив, що у Школи є амбітні плани щодо перетворення її у сучасний заклад суддівської освіти з використанням новітніх навчальних методик та технологій, з висококваліфікованим викладацьким колективом, переважною більшістю якого є судді -  досвідчені і авторитетні у суддівському середовищі. Микола Оніщук розповів, що у Національній школі суддів України розгорнута платформа для дистанційного навчання і ІТ спеціалісти Школи готові зробити  все необхідне, щоб дистанційний курс запрацював. А семінар є підготовкою до пілотного впровадження курсу у Національній школі суддів України. Завершуючи, ректор високо оцінив сприяння у інституційному розвитку Національній школі суддів України, яку надають Проект USAID «Справедливе правосуддя» та українсько-канадський проект «Освіта суддів – для економічного розвитку» та побажав учасникам семінару плідної роботи.

З вступним словом також виступив Девід Майкл Вон, керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

 Член Вищої кваліфікаційна комісія суддів України Микола Мельник розповів, про необхідність і нагальність впровадження в програму Національної школи суддів різних форматів курсу «Суддівська етика» і охоплення ним якомога більшої кількості суддів.

Досвідом організації дистанційного навчання для суддів поділився директор з правових питань та навчання, Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон.

Семінар триватиме три дні, в його рамках учасникам належить досягнути таких цілей:

- Формування команди суддів-викладачів дистанційного курсу «Суддівська етика»;

- формування у суддів-викладачів цілісного та спільного уявлення про курс;

- Опрацювання базових модулів курсу на предмет відповідності, та достатності лекційно - інформаційного матеріалу, ясності викладу змісту практичних завдань та тестів тощо;

- Вироблення узгоджених підходів до формулювання єдиних критеріїв та інструментів оцінки процесу навчання в он-лайн режимі в цілому та практичних завдань зокрема;

- Ознайомлення із ключовими компонентами кожного з етапів курсу дистанційного навчання, основними способами наповнення, редагування та управління, процесом навчання в режимі он-лайн;

- Отримання учасниками навичок викладання у форматі он-лайн;

- Перевірка стану готовності до впровадження курсу «Суддівська етика» у форматі дистанційного навчання;

- Доопрацювання програми курсу дистанційного навчання «Суддівська етика» з метою подальшого її пілотного тестування.