Національна школа суддів України

Експерти працюють над проектом електронної школи суддів // Закон і Бізнес

Закон і Бізнес


Експерти працюють над проектом електронної школи суддів

 

16.02.2015 15:15

9–13 лютого працівники Національної школи суддів України спільно з канадськими експертами працювали над концепцією та планом упровадження інформаційно–аналітичної системи “Електронна школа суддів”.


Як пояснили “ЗіБ” у Національній школі суддів, метою розробки проекту “Електронна школа суддів” є досягнення максимально можливої автоматизації процесу підготовки суддів та прозорості в діяльності установи. Реалізація програми інформатизації забезпечить покращення шляхів та методів професійної підготовки кадрів судової системи та буде відповідати все більш активним та конкретним вимогам суспільства з розширення інформації про діяльність судів та установ судової системи.

Задля того, щоб вивчити інституційну спроможність для впровадження програми інформатизації, визначити потреби та сформувати програму дій в Україну прибули директор групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Бренда Каппер та спеціаліст з інформаційних технологій цього інституту Славен Влачіч.

Упродовж тижня працівники Національної школи суддів України, канадські та українські експерти працювали над вирішенням цих завдань. Так, було проаналізовано стан та сформовано бачення щодо необхідного обладнання для інформатизації. Національний суддівський інститут Канади готовий надати допомогу в забезпеченні обладнанням, використання якого було б розраховано на перспективу.

За результатами роботи було складено план дій щодо впровадження  “Електронної школи суддів”. Упродовж 2015 року має бути закуплено обладнання, розроблено  та налагоджено програмне забезпечення, проведено підготовку персоналу.