Національна школа суддів України

У Харкові готуватимуть кандидатів у судді

Відтепер у Харкові   фахові юристи можуть здобути  кваліфікацію кандидата на посаду сідді. Потенційних служителів правосуддя готуватиме спеціальне відділення Національної школи суддів України. Навчання відбуватиметься на базі Харківської юр академії ім.Ярослава Мудрого

У Харкові навчатимуть кандидатів на посаду суддів. Майбутніх фахівців готуватимуть в юракадемії ім. Ярослава Мудрого. Це один із 4-х  вищих навчальних закладів України, в якому  навчатимуть за програмою спеціальної підготовки.  Ця підготовка  є одним із етапів реформування судової системи України, а організовує її Національна школа суддів України  За словами проректора цієї школи Володимира Мазурка, навчання відбуватиметься згідно з Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Володимир Мазурок, проректор Національної школи суддів України

Ті юристи, які мають відповідну освіту, відповідний практичний досвід роботи вже в галузі права, вони можуть подати заяви на участь в доборі на кандидатів посади судді.

Проректор Національної школи суддів  Володимир Мазурок каже,  подібна підготовка в Україні проводиться вперше. Вона  включає як теоретичне, так і  практичне навчання за денною та заочною формами. На сьогодні  631 особа пройшла тестування і буде навчатися в чотирьох вузах країни.

Володимир Мазурок, проректор Національної школи суддів України

Після того, як вони здадуть 6-місячну підготовку, вони будуть здавати періодичне тестування, проходити стажування, де будуть давати їм характеристику, відгуки судді-наставники.

Спеціальну підготовку суддів, окрім Харкова, проводитимуть ще у  трьох містах України: Києві, Львові та Одесі. Після навчання майбутні судді повинні скласти іспит перед спеціальною комісією. Ті, хто отримає за іспит високий бал, мають право стати кандитатом на посаду судді. Як зазначив Володимир Мазурок, потім  Президентові України передадуть документи з оцінками найкращих студентів .


(Харківська обласна телерадіокомпанія)