Національна школа суддів України

Визначено форму програми навчання для тимчасово відсторонених суддів // Юридична газета




НОВИНИ, СЕРЕДА, 15 ЧЕРВНЯ 2016 Р., 16:34

Визначено форму програми навчання для тимчасово відсторонених суддів

Національна школа суддів України затвердила форми індивідуальної навчальної програми та звіту за результатами проходження курсу навчання для підвищення кваліфікації суддів, які тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя. До цих суддів, зокрема, відносяться судді, які провалили кваліфоцінювання.

Відповідні форми затверджені наказом НШСУ від 8 червня 2016 р. №31, з текстом документу можна ознайомитись за посиланням.

Навчальна програма та звіт формуються та заповнюються куратором, призначеним за суддею на час проходження ним курсу навчання.

Нагадаємо, раніше НШСУ визначилась з порядком проведення курсів для підвищення кваліфікації суддів, які тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя - суддів, які не підтвердили можливість здійснювати правосуддя за результатами кваліфікаційного оцінювання, та суддів, які відсторонені від правосуддя в рамках дисциплінарного стягнення.

Навчання відбувається за індивідуальними програмами, форму якої якраз затвердили наказом НШСУ №31. Відповідна програма включає:

- теоретично-практичний курс навчання (в тому числі дистанційні курси, або їх окремі модулі);

- фахово-освітню практику в судах;

- написання реферату (обсягом не менше 20 сторінок). Реферат повинен бути самостійним дослідженням у певній галузі права. Підготовлений реферат суддя подає на рецензію куратору.