Національна школа суддів України

Проблеми антикорупційного законодавства та практика його застосування в полі поглибленого вивчення суддями господарських судів

13 червня 2017 року Національна школа суддів України в місті Києві в межах підготовки суддів господарських судів проводить тренінг на тему: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”.

Тренінг є складовою загальної стандартизованої програми підготовки суддів Національної школи суддів України. Тема тренінгу – важлива та актуальна. Модераторами тренінгу є головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Закарпатського окружного адміністративного суду у відставці, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Василь Андрійцьо, суддя Черкаського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, доцент Лариса Трофімова та суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області, кандидат юридичних наук Костянтин Медвєдєв.

Тренінг побудовано на інтерактивному навчанні, що включає дискусійні вправи, практичні завдання, міні-лекції, різноманітні групові та індивідуальні завдання, рольові ігри, а також перегляд навчальних відеороликів “Україна без корупції” та “Історія одного лісу” з подальшим обговоренням та експрес-опитуванням.

У ході тренінгу судді удосконалять свої знання щодо застосування антикорупційного законодавства включно з національним законодавством та відповідними міжнародними зобов’язаннями, розглянуть питання щодо запобігання та врегулювання реального та потенційного конфлікту інтересів та особливостей судового розгляду справ про корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.