Національна школа суддів України

Продовження серії тренінгів з методики викладання у Національній школі суддів України

19 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела другий із серії всеукраїнський онлайн–тренінг для викладачів (тренерів), суддів і працівників апаратів “Методика підготовки та проведення тренінгів у НШСУ”.

Роботу чергової групи слухачів та слухачок тренінгу розпочала проректор Наталія Шукліна, яка представила викладачів (тренерів) заняття та окреслила його основні мету і завдання, які полягають у формуванні у суддів–тренерів знать та навичок щодо роботи з аудиторією під час викладання на тренінгу, техніки ораторської майстерності, способів удосконалення міжособистісного спілкування та комунікативної гнучкості.

Для проведення онлайн–тренінгу було запрошено команду досвідчених викладачів Національної школи суддів України – начальницю відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково–методичного забезпечення суддівської освіти Тетяну Фулей, начальницю відділу науково–методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Оксану Шамрай та заступника начальниці цього відділу Олександра Іщенка, заступника начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка, заступницю начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамару Закревську, начальницю відділу “Вінницький навчальний центр” Олену Мілієнко, голову Закарпатського апеляційного суду Ганну Фазикош та доцентку кафедри цивільного права та процесу Університету ДФСУ Тетяну Огнев’юк.

Тренінг складався з двох сесій. Під час першої учасники та учасниці прослухали цікаві та докладні мінілекції з презентаціями – “Стандарти суддівської освіти. Методичні аспекти суддівської освіти”, “Проведення тренінгу командою викладачів. Моделі співпраці та ролі тренерів”, “Техніки інтерактивної роботи з суддівською аудиторією: практичний досвід”, “Психологічні аспекти тренерської діяльності”.

У ході другої сесії лекторами було розкрито теми: “Досвід розробки та викладання тренінгів в НШСУ”, “Практичні поради щодо підготовки та викладання тренінгів для працівників апарату судів”, “Ораторська майстерність у тренерській діяльності”, “Методичні рекомендації для адаптації курсів до проведення онлайн–занять”.

У підсумку тренінгу викладачі підбили результати роботи, а учасники та учасниці поділилися думками про корисність прослуханого матеріалу.