Національна школа суддів України

Продовження співпраці для підготовки майбутніх суддів

1 липня 2019 року проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок у місті Києві провів зустріч із директором Координаційного центру з надання правової допомоги Олексієм Бонюком і начальником управління забезпечення якості правової допомоги цього центру Світланою Маліновською.

Володимир Мазурок, начальник відділу спеціальної підготовки  кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький і головний спеціаліст  цього відділу Світлана Нечипорук висловили вдячність за злагоджену роботу команди Координаційного центру з надання правової допомоги, які з великою відповідальністю розробили тренінг “Правнича допомога в Україні”.

Відповідно до програми спеціальної підготовки зазначений тренінг під час ознайомчих візитів у шести локаціях для слухачок і слухачів 16 груп провели 30 адвокатів – представників Координаційного центру з надання правової допомоги та місцевих центрів. Це були досвідчені професіонали, як у викладацькій діяльності так і в наданні правової допомоги особам, які її потребують.

У ході зустрічі обговорювалися результати проведення ознайомчих візитів кандидатів і кандидаток на посади суддів, напрямки удосконалення програми таких візитів, зокрема  щодо   включення питань прикладних аспектів роботи, які безпосередньо пов’язані із діяльністю судді та актуальних практичних питань взаємодії центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги із судами, а також потреби в подальшій співпраці в розвитку суддівської освіти.

За підсумками зустрічі було узгоджено пропозиції щодо створення спільної групи з метою  вдосконалення тренінгу, який майбутні судді зможуть пройти в ході ознайомчих візитів до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  та підготовки проекту меморандуму про співпрацю між двома інституціями.