Національна школа суддів України

Продовжується тренінг для тренерів курсу про судовий розгляд кримінальних проваджень щодо протидії відмиванню злочинних коштів

30 березня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці з проєктом Ради Європи та Європейського Союзу “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” проводить в режимі онлайн другий день тренінгу для тренерів курсу “Судовий розгляд кримінальних проваджень щодо протидії відмиванню коштів, одержаних злочинним шляхом”.

Заняття проводить команда тренерів: міжнародний експерт проєкту Ради Європи та Європейського Союзу “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” суддя Тео Білль (Бельгія) та національний експерт вказаного проєкту Тетяна Дмитренко.

Змістовне модерування та технічну організацію тренінгу забезпечують керівник проєкту Ради Європи та Європейського Союзу “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” Сергій Рибченко, а також представники Національної школи суддів України –  заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та головний науковий співробітник вказаного відділу Олександр Кравчук.

Другий день тренінгу присвячено опануванню тем: “Стандарти доказування та оцінка доказів у справах про відмивання коштів”, “Особливості складів злочинів, передбачених статтями 209, 209-1, 306 КК України: склад відмивання коштів у світлі законодавчих змін”, “Мотивація судових рішень у справах про відмивання коштів. Призначення покарання”, “Конфіскація активів: стандарти ЄС. Накладення арешту, офіси з повернення активів (ARO), Кемденська міжвідомча мережа з питань повернення активів (CARIN), управління активами. Спеціальна конфіскація майна. Повернення активів”, “Взаємна правова допомога при розгляді кримінальних проваджень, пов'язаних із відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом”.

За результатами проходження тренінгу для тренерів судді-учасники заповнять анкети зворотного зв’язку та поділяться планами викладання в регіональних відділеннях Національної школи суддів України.