Національна школа суддів України

Продовжується впровадження дистанційної форми підготовки суддів

29 травня 2019 року в місті Києві розробники курсів для суддів господарської юрисдикції обговорили перспективи впровадження в періодичне навчання суддів з метою підвищення їхньої кваліфікації дистанційної форми підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя.

Група розробників тренінгу “Особливості розгляду корпоративних спорів”, яку очолює викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, представила підготовлені матеріали, після чого було розподілено завдання  для розширення курсу до формату онлайн курсу.

Дистанційна форма підготовки суддів є зручною, гнучкою й дає можливості для вивчення актуальних питань застосування законодавства без відриву від основного місця роботи. На цьому наголосила координатор дистанційного навчання для суддів Тамара Закревська. Вона ознайомила присутніх із особливостями створення та впровадження дистанційних курсів.

Участь у засіданні групи розробників взяли судді господарських судів Павло Горбасенко, Олеся Дупляк, Олена Коротун та викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова.

Суддя Володимир Гевко, який є досвідченим розробником і викладачем дистанційних курсів Національної школи суддів України, у режимі онлайн зв’язку поділився власним досвідом і зосередив увагу розробників на методології підготовки дистанційного курсу.

Презентація матеріалів, які будуть підготовлені розробниками, має відбутися 25 червня 2019 року.