Національна школа суддів України

Професіоналізм – запорука успіху в протидії корупції

8 грудня 2017 року проректор Володимир Мазурок узяв участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції “Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі”.

Її організаторами є Міністерство внутрішніх справ України, Національна академія внутрішніх справ, Консультативна місія ЄС в Україні, Національна академія правових наук України, ГС “Центр запобігання та протидії корупції”.

У конференції взяли участь авторитетні вітчизняні та міжнародні експерти, представники профільних комітетів Верховної Ради України, фахівці Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Міністерства юстиції України, Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції, судів, органів суддівського врядування, інших державних органів та установ системи правосуддя тощо.

Пленарні засідання ІІ Міжнародної науково–практичної конференції присвячено таким темам, як “Корупція – світоглядна проблема”, “Тіньова економіка – джерело корупції” та “Правовий механізм відповідальності за корупційні правопорушення”.

У ході конференції обговорювалися проекти змін і доповнень до законодавства, рекомендації з практичного здійснення превентивних антикорупційних заходів, шляхів активізації протидії корупційних злочинів і питань підготовки кадрів відповідної спеціалізації з урахуванням положень міжнародно–правових документів та зарубіжного досвіду.

У доповідях учасників конференції зазначено, зокрема, що за останні роки вдалося прийняти низку важливих законів, спрямованих на посилення відповідальності за корупційні правопорушення. Приведення національного законодавства відповідно до визнаних європейських стандартів сприяє його гармонізації з нормами міжнародного права, уніфікації та реалізації на внутрішньодержавному рівні.

Проректор Володимир Мазурок до зазначеної конференції підготував презентацію “Реалізація антикорупційної політики в суддівській освіті.