Національна школа суддів України

Професійна етика судових охоронців

7 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Харківській області “Професійна етика працівників служби судової охорони”.

Роботу тренінгу розпочали начальниця відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко, заступниця директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова та заступник начальника управління фізичного захисту, організації безпеки суддів та підтримки центрального органу управління Служби судової охорони Дмитро Мацишин.

Тренінг провели судді Тетяна Дудар, Олена Панченко,  працівниці Національної школи суддів України Тамара Закревська, Діана Сніцаренко та заступник начальника управління фізичного захисту, організації безпеки суддів та підтримки центрального органу управління Служби судової охорони Дмитро Мацишин. Викладачі успішно презентували матеріали тренінгу, демонстрували навчальні відеоролики, проводили практичні вправи та відповіли на питання  учасників тренінгу.

Тамара Закревська та Дмитро Мацишин ознайомили слухачів з завданням та значенням професійної етики, системою норм, що регулюють взаємодію людей у професійній діяльності, факторами моральної оцінки, функціями та механізмами взаєморозуміння та ефективного ділового спілкування.

Тетяна Дудар та Олена Панченко надали слухачам практичні поради щодо етики поведінки та норм спілкування співробітників Служби судової охорони з відвідувачами суду, ознайомили слухачів з міжнародним досвідом та найкращими стандартами поведінкових правил співробітників європейських служб охорони судів.

За результатами тренінгу співробітники Служби судової охорони збагатили свої знання щодо ролі етичних правил, як еталона поведінки у професійній і позаслужбовій діяльності, стандартів професійної етики, значення особистої ролі у зміцненні авторитету судової влади та довіри суспільства до системи правосуддя.