Національна школа суддів України

Процесуальний аспект розгляду кримінального провадження щодо видачі осіб

10 червня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників матеріалів семінару для суддів щодо питань застосування кримінального процесуального законодавства в провадженнях, пов’язаних із міжнародним співробітництвом.

В обговоренні, яким модерувала заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, узяли участь судді Ірина Шаповалова, Світлана Муратова та працівниця Національної школи суддів України Юлія Найденко.

До участі в розробці семінару також долучилися експерт з питань кримінального судочинства Консультативної місії Європейського Союзу Юрій Сіволога та старша юристка з питань стратегічного судочинства БФ “Право на захист” Світлана Бутенко.

Учасники робочої групи обговорили актуальні питання, які виникають під час розгляду кримінальних проваджень щодо видачі осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, напрацювали структуру семінару та поділились думками щодо його практичної складової.

На завершення засідання учасники визначилися з подальшими кроками підготовки матеріалів та запланували наступну робочу зустріч на 21 липня 2022 року.