Національна школа суддів України

Психологічна адаптація працівників суду в умовах воєнного стану

6–8 червня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України проводить підготовку начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко відкрила підготовку та ознайомила учасників із темами, передбаченими навчальною програмою.

Під час підготовки слухачі обговорять актуальні теми сьогодення, більшість з яких стосуються організації роботи судів в умовах воєнного стану, психологічної та емоційної стійкості працівників апарату суду під час війни.

Директор Вінницького навчального центру Олена Мілієнко ознайомить слухачів з актуальними питаннями судового адміністрування в умовах воєнного стану.

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Михайло Зімін запропонує до вивчення питання кібербезпеки та сучасних викликів судової системи з визначенням типології кіберзагроз в умовах сьогодення.

Разом із суддею Галицького районного суду м. Львова Катериною Котельвою слухачі обговорять особливості міжнародного правосуддя, його механізми та перспективи.

Під час виступу головного редактора видання “Держслужбовець” Андрія Мацокіна учасники заходу отримають практичні та дієві поради для побудови ефективної та злагодженої команди в суді.

Про нормативно-правове забезпечення та регулювання права на працю в умовах війни слухачі дізнаються з лекції головного консультанта Правового департаменту Секретаріату Конституційного Суду України Макара Марчука.

Спільно із суддею  Авдіївського міського суду Донецької області Оленою Панченко працівники судів  пригадають алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також дізнаються про особливості спілкування та створення безпечного простору для комунікації під час війни.  

Керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник та керівник апарату Волинського апеляційного адміністративного суду Оксана Підгайна нададуть поради керівникам структурних підрозділів, як мотивувати працівників у цей непростий період та як виробити і розвинути навички стресостійкості в керівників-лідерів.

Викладач Національної школи суддів України Оксана Кабиш допоможе удосконалити знання з української мови, що так необхідні в роботі державних службовців.

Під час підготовки учасники обміняються своїм досвідом та отримають відповіді на запитання від досвідчених викладачів.