Національна школа суддів України

Психологічний аспект комунікацій в роботі секретарів судових засідань

2–4 вересня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальною промовою захід відкрила заступник начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Валентина Борисенко.

Розпочнеться навчання з інтерактивних занять по вивченню основ ефективних комунікацій в професійній діяльності працівників апаратів судів та обговорення міжособистісних відносин секретаря судових засідань у професійній діяльності, які запропонує слухачам заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Андрій Маслюк.

Про навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду, психологічну готовність до залучення випадкових людей для надання допомоги та види критичних станів постраждалих з присутніми поділиться голова Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров ознайомить слухачів з основами мобілізаційної підготовки та мобілізації, обов'язками громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, порядком здійснення правосуддя в умовах воєнного стану. Викладач надасть поради та практичні рекомендації з питань організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час у місцевих та апеляційних судах.

Про концепцією побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, основні модулі ЄСІТС (підсистема “Електронний суд”), її функціональні можливості, порядок реєстрації процесуальних документів, що надійшли через підсистему “Електронний суд” та особливості фіксації судового процесу через електронний кабінет секретаря судових засідань учасники підготовки дізнаються з виступу заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду, радника генерального директора Державного підприємства “Інформаційні судові системи” (2018-2019 рр.) Оксани Літвінової.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук проведе актуальний та цікавий тренінг з питань застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади. У ході навчання будуть опрацьовані питання антикорупційних декларацій та повідомлень, типових помилок при заповненні декларацій, порядку та підстав відповідальності за порушення вимог фінансового контролю. Викладач поділиться з учасниками судовою практикою щодо притягнення осіб до відповідальності за правопорушення у сфері корупції.

Про зміни та доповнення в українському правописі, нові стандарти судово-процесуального документування слухачі зможуть дізнатися з виступу головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Оксани Кабиш.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів та тренерів.