Національна школа суддів України

Робоча зустріч із підготовки тренінгу "Право на інформацію та інформація з обмеженим доступом"

16 вересня 2021 року Національна школа суддів України спільно з проєктом ЄС та РЄ "Європейський Союз і Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні" провели онлайн-зустріч з метою підготовки матеріалів тренінгу "Право на інформацію та інформація з обмеженим доступом" (для суддів адміністративної юрисдикції).

Модераторами зустрічі виступили заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення судів та органів суддівського врядування Національної школи суддів України Олександр Іщенко і менеджерка проєкту ЄС та РЄ “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” Галина Смірнова.

Із доповіддю щодо підготовлених матеріалів та кейсів виступила експертка проєкту Тетяна Олексіюк. На засіданні розглянули пропозиції Олександра Терлецького, викладача-наукового консультанта відділу підготовки викладачів (тренерів)  Школи, судді Верховного Суду України у відставці, щодо доцільності розроблення додаткової інтерактивної лекції стосовно особливостей розгляду адміністративних справ, пов’язаних з інформацією з обмеженим доступом. Викладачем-тренером за цією темою призначено суддю Київського окружного адміністративного суду Олену Терлецьку.

Активну участь в обговоренні також взяли представниця Національної школи суддів України – Катерина Слюсарева та представниця проєкту – Ірина Остапа.

Довідково: апробація тренінгу «Право на інформацію та інформація з обмеженим доступом» запланована в очному форматі на 1 жовтня 2021 року.