Національна школа суддів України

Роль помічника судді в забезпеченні професійної діяльності судді

28 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників семінару–практикуму “Роль помічника судді в забезпеченні професійної діяльності судді”.

Із вітальними словами виступила проректор Наталія Шукліна, яка наголосила на важливому значенні підтримки та підвищення кваліфікації працівників апаратів судів. Водночас вона зазначила, що розроблений курс “Роль помічника судді в забезпеченні професійної діяльності судді” стане в нагоді  не лише помічникам суддів, а й суддям. Доцільним стане також запровадження спільного одноденного курсу для суддів та помічників суддів.

Начальниці відділів “Вінницький навчальний центр” і підготовки працівників апаратів судів Олена Мілієнко та Наталія Тимощук привітали учасників, зорієнтували в порядку денному і розпочали роботу засідання.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Сергій Уханенко виступив із доповіддю “Роль помічника судді крізь призму висновку КРЄС”, а головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Галина Прокопанич зосередила увагу на основних цінностях і пріоритетах правосуддя.

Оксана Підгайна, керівник апарату Волинського апеляційного суду, розкрила тему щодо посадових обов’язків і правового статусу помічників суддів, окреслила важливі аспекти щодо трудових відносин.

Суддя Авдіївського міського суду Олена Панченко поінформувала про етичні аспекти діяльності помічників суддів, а голова Бахмацького районного суду Павло Пархоменко наголосив на актуальності комунікації в суді, поза межами установи і в соціальних мережах, навів успішні приклади комунікації та їхнього впливу на імідж судової влади.

У ході засідання учасники та учасниці обговорили модулі курсу, внесли корективи до презентацій, окрему увагу приділили тестовим запитанням, а також визначили строки доопрацювання матеріалів та дату проведення наступного засідання.