Національна школа суддів України

Розгляд актуальних питань суддями судових палат у кримінальних справах апеляційних судів

30 березня – 3 квітня 2020 року Національна школа суддів України в режимі онлайн проводить підготовку суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів.

Підготовку суддів у формі дистанційного навчання в режимі онлайн розпочав проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко. Проректор наголосив, що в межах підготовки буде проведено дистанційні курси за посиланням на сайті Національної школи суддів України: “Судова практика в кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведення негласних слідчих (розшукових) дій”, “Докази і доказування у кримінальному провадженні” та “Актуальні питання щодо арешту майна в діяльності слідчого судді”. Теми дистанційних курсів, запропоновані до розгляду суддями судових палат у кримінальних справах апеляційних судів, – актуальні.

Матеріали дводенного дистанційного курсу “Судова практика в кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведення негласних слідчих (розшукових) дій” розроблено   Національною школою суддів України в рамках  Партнерства  заради  належного  врядування Ради Європи та Європейського Союзу  “Боротьба  з  корупцією  та зміцнення  належного  врядування/Боротьба  з  відмиванням  грошей”. Метою курсу є поглиблення знань суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів стосовно судового контролю при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів, захисту  прав,  свобод  та  інтересів  осіб  у  кримінальному  провадженні,  використанні результатів негласних слідчих (розшукових) дій.

Судді розглянуть важливі питання щодо міжнародних стандартів забезпечення прав людини при проведенні НС(р)Д, зосередять увагу на змісті судового контролю при проведенні НС(р)Д та розгляді клопотання слідчого, прокурора про надання дозволу на проведення НС(р)Д. Зацікавить суддів розв’язання тестових запитань та виконання низки практичних завдань. Важливими для впровадження буде вивчення суддями питань для обговорення та моделювання певних ситуацій.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.