Національна школа суддів України

Розгляд кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством

23 червня 2022 року Національною школою суддів України проведено засідання групи розробників навчального курсу для суддів “Розгляд кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством”.

Керівник навчального курсу та модератор засідання робочої групи Єлизавета Ковтюк і заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська подякували розробникам за плідну співпрацю, зазначивши, що дистанційний курс для суддів користується великою популярністю серед його слухачів протягом 2021–2022 років.

У зв’язку з актуальністю теми та підписанням Президентом України 21 червня 2022 року Закону України “Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами” було вирішено доповнити курс новими положеннями.

Розробники обговорили питання змістовного наповнення дистанційного курсу  для помічників суддів, визначили основні напрямки подальшої роботи, а також звернули увагу на неприйнятну практику закриття проваджень щодо адміністративних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, у зв’язку з малозначністю.

В онлайн–засіданні взяли участь судді Максим Кравченко, Віра Левко, Олексій Тандир, Тетяна Шевиріна, Ганна Шендрікова та працівники Національної школи суддів України Єлизавета Ковтюк (керівник курсу), Тамара Закревська, Андрій Маслюк та Анна Швець.