Національна школа суддів України

Розгляд питань щодо запобіжних заходів

13 березня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проводить тренінг на тему: “Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість”.

Захід відкрив директор регіонального відділення Олександр Мартиненко, який ознайомив учасників із загальними навчальними цілями, регламентом тренінгу та представив викладачів.

Для проведення тренінгу запрошено суддів Ірину Шаповалову (модератор), Мар’яну Мицак, Максима Тауса та суддю, кандидата юридичних наук Дмитра Мовчана.

До програма тренінгу включено міні-лекції, практичні завдання, експрес-опитування з використанням клікерів та модеровану дискусію.

Під час заходу учасники розглянуть проблемами, які найчастіше виникають у слідчих суддів під час розгляду питань щодо запобіжних заходів, пов’язаних з обмеженням свободи, отримають навики написання слідчим суддею ухвал щодо запобіжних заходів, візьмуть участь у модельному судовому засіданні (рольовій грі), проведуть обговорення та отримають відповіді на усі свої запитання.

Після закінчення заходу судді–тренери проведуть анкетне оцінювання  та анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення тренінгу.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.